Que no se’ns oblidi somriure.




dimecres, 1 de desembre del 2010

HEM ESTUDIAT ELS FARS DE MENORCA

Aprendre per projectes:


"ELS FARS"

Els fillets i filletes de quart vam decidir que volíem estudiar geografia i hem començat estudiant Menorca que és l'illa on vivim.

Sabíem que una illa és una part de terra que està envoltada per tot d'aigua. Que hi ha illes petites i illes més grosses, que Menorca és petita però que encara n'hi ha de més petites.

També sabíem que hi ha molts vaixells que naveguen per aigües de Menorca, vaixells que venen de barcelona, de València, de Itàlia, del Marroc i d'altres llocs...

Una manera de conéixer Menorca és estudiant un element molt important pels vaixells que naveguen aprop d'ella, aquests eleme
nts són els FARS.

Per demostrar el que hem après de Menorca i dels seus fars hem fet entre tot el grup un gran mural on hi hem dibuixat el mapa de Menorca amb tots els seus municipis i pobles. Hi hem situat tots els fars més importants, que són set: Cap d'Artrutx, Punta de sa Farola, Punta Nati, Cap de Cavalleria, Favaritx, Punta de Sant Carlos, Illa de l'Aire.

Hem dividit la classe en petits grups i cadun ha estudiat un dels fars, hem après moltíssimes coses. Cada grup ha posat les caract
erístiques més importants del far i l'hem aferrat en el seu lloc del mapa de Menorca. Per acabar, individualment hem fet un treball explicant a quin mar està situada l'illa de Menorca, com es diuen els sues habitants, per a què serveixen els fars, a quin punt cardinal està situat el far que hem estudiat i a quin terme municipal, com és l'edifici del far, què ésel que caracteritza el nostre far i el fa diferent dels altres, etc.

A plàstica cada grup ha fet una maqueta dels seu far, l'ha reproduït segons les característiques pròpies que el fan diferent de tots els altres i així hem pogut estudiar el vocabulari bàsic en anglès

El mural del mapa de Menorca amb els fars i les maquetes dels fars les hem exposades al passadís de l'escola i així tothom ho ha pogut veure.

Per ajudar-nos a trobar informació i a conèixer totes aquestes coses vam convidar a dos experts en el tema: un dia va venir en Sebastià Pons que és un faroner de Menorca, un altre dia vam convidar a n'Aleix Riera, que és un pescador que va en barca i necessita els vaixels per orientar-se.

Per acabar el projecte vam visitar el Far de Favaritx i així vam poder veure de ben aprop tot el que hem estudiat.